Pagina wordt geladen, even geduld aub...

Over orthodontie

 

Orthodontie

Orthodontie is meer dan een "beugel"-apparatuur.
Het is een correctie/proces van veranderingen in tand- en kaakpositie, met als doel een harmonisch en functioneel geheel te verkrijgen, waarbij de spraak, slik- en kauwbewegingen en ademhaling zo optimaal mogelijk functioneren. Het uiteindelijke doel is herstellen en creëren van een evenwicht in al deze functies.

De natuur zit geniaal ineen en laat toe op elke leeftijd (jongeren en volwassenen) tandverplaatsingen door te voeren, evenals bij functionele problemen een correctie mogelijk te maken.

orthodontist Turnhout De Zutter
orthodontist Turnhout De Zutter

 

De luchtweg is de "keystone of the face", de "hoeksteen" van het aangezicht.
Dit betekent dat zowel bij kinderen als volwassenen het doorgankelijk maken en houden van de luchtweg van groot belang is.

De relatie tussen orthodontie en ademhaling, bij uitbreiding alle orale functies, is zeer belangrijk. Storingen in het orale functiepatroon (spraak, slik, kauwfunctie, ademhaling) kunnen hun invloed hebben op het verloop en de stabiliteit van een orthodontische behandeling.

Een op functie gebaseerde therapiekeuze is eerder te verkiezen dan een puur mechanische benadering van de problematiek.

Veel (volwassenen) patiënten met slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen vertonen vaak een duidelijke onderliggende orthodontische problematiek.